Thursday, February 12, 2015

While in the Kitchen - Pendant ce temps là dans la cuisine

For this big project we are working with a contractor and a designer; we've been working on the sketches for the past month. The plan is to open the kitchen to create an open dinning area with a island which can be used as a breakfast area. 

Pour ce gros projet nous avons fait appel à un artisan et un cuisiniste avec qui nous travaillons depuis 1 mois sur le plan. L'objectif est ici d'ouvrir la cuisine et de faire un espace cuisine/salle à manger ouvert avec un ilot central servant de plan de travail et de table à manger.





















For the floor we are really hoping we can use/refinish the hardwood floor which is under the actual tile; ok not so sure how it will turn out...

Côté sol, nous espérons sincèrement pouvoir récupérer le parquet sous le carrelage actuel.  Bon c'est peut être pas gagné...



We've picked up white cabinets and blue painted panels for the island. The counter top will be black marble; here in the US people love marble; we are not big big fan but we should go with a dark, simple one, without crystal or stripes; the island will have a wood/butcher block counter top which will be made by a local company. The backsplash will be made with white "subway" tile to remind us our first apartment in Paris, maybe. We've tried to keep the spirit of an old house by using modern materials!

Nous avons opté pour des meubles blancs et un ilot central bleu gris. Le plan de travail sera en pierre noire; les américains sont vraiment fan du marbre, nous avons opté pour une pierre la plus simple possible, sans veine ni cristaux; l'ilot aura lui un plan de travail en bois réalisé par un artisan local! La crédence sera en carrelage blanc dit "de métro"pour nous rappeler notre premier appart parisien! on essaye de garder l'esprit ancien de la maison avec des nouveaux matériaux!



Et by the way, the wall has been knocked down... Hourra!!!
Et donc ca y'est le mur est tombé! Hourra!!







mes inspirations




No comments:

Post a Comment